При обиска на резиденцията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп

...
При обиска на резиденцията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Тръмп откраднал документ с информация за ядрените сили на друга държава

При обиска на резиденцията на бившия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп сътрудници на ФБР иззели документ, описващ отбранителните качества на непозната страна, както и положението на нуклеарните й сили. Това заяви " Вашингтон пост ", базирайки се на свои източници.

Някои от конфискуваните документи съдържали данни за строго секретни интервенции на Съединени американски щати, за които даже доста високопоставени чиновници в администрацията, отговарящи за въпросите на националната сигурност, не са знаели.

Документи, съдържащи информация за строго класифицирани интервенции изискват специфични позволения, за да може даден почитан американски показал да ги прегледа. Достъпът до класифицирана информация самичък по себе си не бил задоволителен да се изследват тъкмо тези данни. Някои от откритите безсистемно разхвърляни в кутии документи в имението на Тръмп трябвало се пазят под ключ в предпазено оборудване със специален служител, който да следи деликатно за местонахожението им.

След месеци на опити ФБР възстановило повече от 300 класифицирани документа от Мар-а-Лаго тази година: през януари 184 в общо 15 кутии били изпратени от екипа на Тръмп до Националната администрация за архивите и досиетата, 38 били предадени от юрист на Тръмп през юни и повече от 100 спомагателни документа били открити от ФБР на 8 август при претърсването на Мар-а-Лаго.

Именно в документите, които са върнати на 8 август, била открита информация за нуклеарните благоприятни условия на непознато държавно управление. Източниците на " Вашингтон пост " не разпознали въпросния кабинет, нито разкрили къде тъкмо в Мар-а-Лаго се е намирал документът.

" Вашингтон пост " по-рано заяви, че сътрудниците на ФБР, които направили обиска в резиденцията на Тръмп, преди всичко желали да открият всички секретни документи, свързани с нуклеарни оръжия.

След публикуването на тази история Тръмп я съпостави в обществените медии с голям брой предходни държавни следствия на държанието му.

" Въпросът с нуклеарните оръжия е машинация, тъкмо както " Русия, Русия, Русия " беше машинация, двата импийчмънта бяха машинация, следствието на Мюлър беше машинация и доста други.

Замесени са същите гадни хора ", написа той в обществената си мрежа Thruth Social, след което за следващ път допусна, че сътрудници на ФБР са фалшифицирали доказателства против него.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР